2win800x200

Завршено преасфалтирањето на раскрсницата кај УЗ „Стево Патако“ Битола

Мај 12, 2024
Продолжува реконструкцијата на улицата Стив Наумов во должина над 2 километри. Денес, извршено е преасфалтирање на раскрсницата кај УЗ Стево Патако, односно првиот дел, за кој од изведувачот беше побарано да изврши корекција на сопствен трошок и асфалтирањето да биде квалитетно завршено. Покрај овој дел, се асфалтираше и на потегот кај Гостинската куќа „Чола“, како и уште еден дел во непосредна близина, за да се овозможи ослободување на сообраќајот, а работните активности во следните денови да продолжат непречено.
Од понеделник, продолжува реконструкцијата на делот од Гостинската куќа „Чола“ до улицата „Пецо Божиновски“.
Инфраструктурниот проект за улицата „Стив Наумов“, вклучува комплетна реконструкција на водоводната, канализационата мрежа и коловозот.
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани