2win800x200

Игор Камбовски и Стевчо Јолакоски влегуваат во надзорниот на Стопанска банка Битола

Јули 04, 2024

Игор Камбовски и Стевчо Јолакоски, и двајцата правници и доктори на науки, се именувани за членови на Надзорниот одбор на Стопанска банка Битола. Одлуката за нивниот избор е донесена на последната седница на акционерското Собрание.

Од Банката оваа информација ја споделија преку Македонска берза. Се наведува дека се избрани со мандат од четири години, во кој за учество и работа на седниците ќе добиваат месечен надомест од 50 илјади денари.

Одлуката ќе стапи во сила откако ќе биде добиена претходна согласност од гувернерот на Народната банка.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани