Webp.net gifmaker

Двајцата новозаболени денес во Битола се хоспитализирани во Битолската болница

Јули 31, 2020

 

Денес во Битола се регистрирани 2 позитивни лица, на возраст од 28 и 30 години, кои се хоспитализирани во Клиничка болница – Битола. Вкупниот број на активни случаи во Битола изнесува 69. На Инфективното одделени бо Клиничка болница Битола се хоспитализирани 31 пациент од регионот.
 
 
Во Демир Хисар денес нема регистрирани нови заболени. Вкупниот број на активни случаи во Демир Хисар изнесува 29. 
 
Во Ресен денес има еден регистриран случај на возраст од  40 години. Вкупниот број на активни случаи во Ресен изнесува 31.
 
Во Кичево денес се регистрирано 15 позитивни лица, 4 на возраст од 31-40 години, 3 на возраст од 21-30 години, по двајца во возрасните групи 41-50, 61-70 и 71-80, и по еден во возрасните групи 11-20 и 51-60. Вкупно 4 лица даваат податок за контакт со потврдено лице. Вкупниот број на активни случаи во Кичево изнесува 92. Денес се регистрирани 6 оздравени лица.
 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани