Webp.net gifmaker

По 6 децении се менуваат рѓосаните водоводни цевки на улицата „Димитар Илиевски Мурато“

Октомври 17, 2020

 

Се заменува 6 децении старата водоводна инсталација на улицата „Димитар Илиевски Мурато“ во Битола, по што оваа фреквентна улица во центарот на градот ќе добие комплетно нов коловоз и осветлување. Градоначалничката Наташа Петровска по увидот на терен ги пофали и охрабри екипите на ЈП „Водовод“  за брзото и исполнително вршење на работите.
-Осум  прекопи на првиот дел од ул. „Димитар Илиевски Мурато“ (поранешна „Борис Кидрич“). 120m заменети рѓосани цевки, стари од 1960 година, со нови полиетиленски. Следува целосно санирање на коловозот и ново осветлување, како и продолжение на вториот дел до Широк Сокак.
Честитки до ЈП „Водовод“ за брзото, експедитивно работење, напиша  Петровска .
 
 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани