Webp.net gifmaker

Од 21 новозаболен денес во Битола, само 10 даваат податок за контакт со позитивно лице

Октомври 23, 2020

 

 
Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 40 нови случаи на COVID-19:
 
- 21 во Битола (лица на возраст од 19 до 70 години, 10 лица даваат податок за контакт со позитивно лице поврзани во фамилијарни кластери) 
- 13 во Кичево (лица на возраст од 20 до 66 години, 5 лица даваат податок за контакт со позитивно лице од семејството)
- 6 во Ресен (лица на возраст од 22 до 83 години, 2 лица даваат податок за контакт со позитивно лице)
 
Во Д. Хисар денес нема новозаболени лица.
 
Денес се регистрирани 15 оздравени лица (9 од Битола, 3 од Ресен и 3 од Кичево).
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани