Webp.net gifmaker

Комплетно реновирани Службите за детска превентивна стоматологија и школска медицина во Здравствениот дом

Ноември 06, 2020

Целосно се реновирани просториите на двете здравствени служби кои се многу значајни за превентивната здравствена заштита кај децата, тоа се Службите за детска превентивна стоматологија и школска медицина. Реновирана е целата дограма, подот, ходниците, тоалетите. Воедно службите сега се просторно поставенио една до друга со цел подобра организација и побрза услуга на децата.

„Посебно да нагласам за превентивните прегледи на децата на школска возраст ги ставиме на едно место. Веќе не е Школска медицина како што беше во просториите до нас (делот за администрација), па чекална им беше ходникот туку сега се сите на едно место. Во Детска превентивна стоматологија ги вршат прегледите за заби, а веднаш до неа е и Школска медицина како посебен дел на превентивна медицина и тие две служби се заедно какo во една единица за превентивни здравствени прегледи на деца“, вели директорката на Здравствениот дом, Весна Спиркоска.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани