Општина Новаци го одбележа светскиот ден на енергетската ефикасност

Март 05, 2021

Општина Новаци се приклучи во одбележувањето на Светскиот ден на енергетската ефикасност востановен на 5-ти март , во чест на првиот состанок на светските експерти од оваа област одржан во Австрија во 1998 година.


„Општина Новаци изминатиов период инвестираше во веќе постоечки и нови објекти кои ќе бидат енергетски ефикасни. Проширениот и надградениот објект од општинската зграда ќе добие енергетски ефикасна фасада од трослоен вентилационен систем која нуди огноотпорност, извонредна топлинска и звучна изолација која директно придонесува во зачувувањето на топлината а со тоа и заштеда на електрична енергија и пониски сметки за затоплување.“ - рече градоначалникот Љубе Кузманоски на денешната прес-конференција.
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани