Почна реконструкцијата на патот до Хераклеја

Март 09, 2021

 

Започна реконструкцијата на патот кој води до античкиот локалитет Хераклеја Линкестис. Градежните работи се одвиваат непречено.  Овој е таканаречениот Римски пат кој води до локалитетот. Со реконструкцијата на овој пат треба да се обезбеди лесен приод до локалитетот со тоа што тој ќе биде изграден по сите пропишани стандарди, како и партерно уредување од лева и десна страна. 

рим 2 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани