Webp.net gifmaker

Купив јас-купи и ти- хуманитарен настан за реконструкција и опрема на инклузивна училница во ОУ "Елпида Караманди"

Јуни 07, 2021

Основното училиште „Елпида Караманди“ од Битола продолжи со организирање на активности и настани со цел комплетно да се реконструира и опреми „Инклузивна училница за уметност“.


Денес училиштето организира хуманитарен настан за промоција и продажба на печатено издание на училиштен весник „Бисера“, исполнет со креативни литературни и ликовни творби и постигања на учениците на тема: „Обои го детското срце“, а со единствена порака за подигнување на свеста кај ученици, родителите, наставници и пошироката заедница за прифаќање на децата со посебни потреби. Од собраните средства од продажбата ќе се купат дидактички материјали за училницата.


„Целта ни е да реконструираме дел од училишниот објект со преадаптација во Инклузивна училница. Потребни се градежни зафати за санирање на ѕидовите и молерисување, промена на подот, изградба на тоалет за лица со инвалидитет... Потребно е и опремување на училницата со дидактички средства и материјали.
За обезбедување на финансиски средства или донирање на готов производ од горенаведените потреби се обративме до Општина Битола и до општествено одговорни компании во нашата локална заедница. Ја искажуваме нашата неизмерна благодарност кон компаниите кои прифатија да станаа дел од нашата успешна приказна во создавање топло и пријатно место за непречен и среќен раст и развој на децата.“, вели директорката на ОУ "Елпида Караманди", Татјана Дамчевска

IMG c44d87835c5f00f4144efb922b2c5604 V

IMG a2e1334f13720e045d8e37198dc1ac10 V

IMG c5635b4712111e5363f01b2a646e88cd V

IMG 9914488adb5cfb2aef20fe98c0e5eb0e V

IMG f0c0928c74359e99d140c93c15cf6b25 V

IMG fecabe2125e405a49e6e0e6159d5d8b3 V

IMG 5dea4fe60661168f70f97ddb07469950 V

IMG 67ceed1c4e9e49e7d1cb8037db1c5e4a V

IMG f52e03867b494dd79d8c461feb8d2026 V

IMG fa341d1de4f08c7887130b7517e98f71 V

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани