2win800x200

ОБЈАВЕН ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ И КОНКУРС ЗА ЛИЧНА АСИСТЕНЦИЈА НА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Јануари 15, 2024
Општина Битола објавува Јавен повик за поддршка на лица со ретки болести за патни трошоци до болница надвор од Битола и нивни потреби, односно финансиска поддршка на лица со ретки болести кои што се наоѓаат во незавидна положба за надминување на истата.
Критериумите и условите како и потребните документи кои едно лице треба да ги исполнува и достави за искористување на средства од Програма за социјална заштита на Општина Битола во делот на финансиска поддршка на лица со ретки болести, ќе ги најдете на следниот линк:
 
 
ОБЈАВЕН К О Н К У Р С ЗА ЛИЧНА АСИСТЕНЦИЈА НА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ
Врз основа на решение за верификација на посебна програма УП1 бр. 13-2122 од 29.10.2021 година Црвен крст – Општинска организација Битола распишува: К О Н К У Р С за Лична асистенција на лица со попреченост.
Обуката за Лични асистенти е финасирана од буџетот и програмата на Општина Битола.
Заинтересираните лица кои сакаат да посетуваат обука и да се стекнат со државно верификуван сертификат, можат да ги погледнат условите и да ги најдат потребните документи на следниот линк:
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани