2win800x200

„Тушам гуми“, вака битолчани се справуваат со несовесните возачи

Октомври 24, 2018

Нема врата или гаража во централното градско подрачје во Битола каде не стои предупредување од сопствениците дека „дупам гуми“ , „ тушам гуми “ или „вадам бандажи“ кога несовесни возачи им ги паркираат автомобилите пред врата, под прозорец или пред излезот од гаражите на нивните куќи. Факт е дека на жителите од центарот на градот им е преку глава од

ваквите несовесни навики на возачите, но исто така е факт дека на Битола и недостигаат паркинг места особено во централното  градско подрачје, Широк сокак, Старата битолска чаршија и околу  Градскиот пазар.

Но, колку што се проблем паркинзите, толку се проблем и размислувањата и навиките на возачите да најдат уличка или чикмак за да го паркираат автомобилот  додека се во центарот на градот, а да не платат паркинг простор.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани