Наместо киосци, ѓубралници во новите автобуски постојки

Ноември 19, 2017

Во ѓубралници прераснаа дел од киосците на автобуските постојки што ги направи претходната локална власт во Битола.

Тие  никогаш не преработија како киосци зашто приватници кои инвестирале во такви бизниси веќе си имаат поставено свои киосци. Но, затоа пак им послужија на несовесни граѓани во нив да го фрлаат сметот како да се корпи за отпадоци.image 0 02 05 5ebec9b5c0662edd3b8e97648c6a23a7cfc0ff0652d98272c862bfc16535ccab V

Според тогашните најави, во Битола требаше да се постават 68 нови автобуски постојки, дел со киосци и уште 50 репарирани постојки во руралните места. За новите и репарирани постројки претходната власт потроши 9,5 милиони денари. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани