Webp.net gifmaker

СДСМ и граѓани со донација до Здружението на пензионери за помош на сиромашни и социјални случаи

Мај 17, 2020

Членови на битолскиот огранок на Социјал демократскиот сојуз и граѓани со цел да дадат придонес за ублажување на економската криза обезбедија прехрамбени продукти и хемиски средства за хигиена кои како донација му ги донираа на Здружението на пензионери од Битола. Спакувани во педесет пакети донацијата ја прими претседателот на здружението на пензионери од Битола, Томе Димитровски. Тој заедно со членови на извршниот одбор на Здружението на пензионери донацијата му ја предаде на Општинскиот одбор на Црвениот крст кој преку своите волонтери ќе им ја достави на пензионери со ниски примања и социјални случаи. Се очекува ваквиот отег да биде пример и други асоцијации и поединци да дадат придонес за намалување на последиците создадени со пандемијатаи коронавирусот.доманија 2

домација

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани