Webp.net gifmaker

Овците неизоставен „декор“ на елитната населба Златен Рид

Октомври 20, 2020

 

Стадо овци секојдневно е пуштено да пасе низ  населбата Златен Рид во поранешната касарна. Елитната населба на моменти заличува на село кога ќе нагрнат овци и кога ќе почнат да ги брстат зелените насадени дрвца покрај новите згради и новите асфалтирани улици. Жителите од околните згради се плашат за безбедноста на нивните деца бидејќи  овците ги чуваат големи кучиња , кои лаат по минувачите и автомобилите. 

122045673 352293222892586 5901122861174034091 n

Жителите од населбата бараат општинските комунални инспектори да излезат на терен и да преземат мерки против лицата што ги прекршуваат  одлуките.  

Имено, донесена е  одлука за комунален ред во Општина Битола, па  на подрачјето на градот во границите на градежниот опфат се забранува чување на секаков вид ситна и крупна стока, перјеста живина и пчелни семејства. Забрането е задржување, напасување и хранење на стока и живина на јавните површини.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани