Соопштенија

Се известуваат сите водокорисници дека согласно Одлука на Управниот одбор на ЈП”Стрежево”- Битола број 02-332/2 и 02-333/3 од 18.05.2020година 1. Се отпочнува со полнење на цевководите односно со ставање во…
Членови на битолскиот огранок на Социјал демократскиот сојуз и граѓани со цел да дадат придонес за ублажување на економската криза обезбедија прехрамбени продукти и хемиски средства за хигиена кои како…
ЈКП "Водовод" Битола ги известува граѓаните, дека повремените прекини во водоснабдувањето на улица "Илинденска" се предизвикани од друг изведувач, фирма ангажирана од Министерството за транспорт и врски за промена на…
Во рамките на проектот за реставрација и адаптација на Офицерскиот дом, во салата на Општина Битола се одржа презентација за идејните решенија за неговата функционална употреба. Решенијата произлегоа од претходно…
ЈКП Водовод Битола ги известува граѓаните, поради намалувањето на мерките и забраните како последица од COVID 19, започнува со редовно читање на водомерите.
По повод 7 мај, Денот на полицијата, градоначалничката на Општина Битола м-р Наташа Петровска упати честитка до сите припадници на полицијата. Таа посебно се заблагодарува на СВР Битола, поради заедничката…
Управниот Одбор при ЈКП “Водовод” Битола донесе одлука за спроведување на олеснителни мерки за граѓаните на Општина Битола и околните места кои ги користат водоводните услуги на претпријатието за време…
Пазари ја заврши постапката за продажба на сопствената електрична енергија. Според договорот во следната година Пазари ќе плаќа 75-80 % помала сметка за струја. Вкупната инвестиција за фотоволтаиците ќе биди…
По повод 1-ви Мај, Меѓународниот празник на трудот, Јавните претпријатија Водовод, Пазари и Нискоградба од Битола упатуваат честитки до сите работници и граѓани на Република Северна Македонија!   
На сите работници и граѓани на Република Северна Македонија, Подружницата на АД ЕСМ- РЕК „Битола“ им го честита Први Мај, Меѓународниот ден на трудот!
По повод 1 Мај, Меѓународниот празник на трудот, кој отсекогаш бил симбол на борбата за работничките права и изразување на работничка солидарност,  ЈП „Стрежево“  упатува честитки до работниците и сите…
    Согласно последните промени кои се однесуваат на ограничувањето на движењето во услови на вонредната состојба во РСМ, воведуваме измени во работното време, и тоа :

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани