Соопштенија

ЈКП "Водовод" Битола како општествено одговорно претпријатие донираше вода на ЈЗУ Здравствен дом д-р Хаим Абраванел Битола, кој го спроведува процесот на вакцинација во Спортската сала во Средното медицинско училиште. …
ЈКП Нискоградба ја информира јавноста дека деновиве започна со изведба на нова канализациона мрежа на улица Тошо Даскалот.
Јавното претпријатие Водовод ја информира јавноста дека нивни екипи  работат на промена крак на водоводна мрежа на потегот помеѓу улиците Рузвелтова и Никола Тесла.
Наплатниот центар на КЈП Нискоградба, ЈП Комуналец и ЈКП Водовод утре 14.05.2021 година ( Петок ) нема да работи поради изведување на електрична мрежа на улица Рузвелтова каде што е…
Јавните претпријатија „Водовод“, „Нискоградба“, „Комуналец“ и „Пазари“ на сите граѓани со исламска вероисповед им го честитаат празникот Рамазан Бајрам  со желба за здравје, мир, благосостојба во семејствата, а овие денови …
АД ЕСМ Подружница РЕК „Битола“ им го честитаат Рамазан Бајрам на сите граѓани од исламска вероисповед со желба  празникот кај сите муслимани да мине во семејна среќа, со добро здравје,…
Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 13 Мај 2021 година (четврток), Рамазан Бајрам, првиот ден на…
ЈКП „Водовод“ ги информира граѓаните дека  заради реконструкција и изведба на градежни работи, промена на стара секундарна водоводна мрежа, на ден 05. 05. 2021 година (среда) од 09-13 часот, во прекин…
  Пелагонските културно-научни средби-Новаци по повод Mеѓународниот ден на книгата, 23 април, ќе организираат донација на книги за збогатување на фондот на училишните библиотеки на ООУ „Славко Лумбарковски“- Новаци. Донацијата…
На ден 09.04.2021г.(петок) поради извршување на градежни работи во склоп на реконструкцијата на секундарната мрежа (pe100 da110) на улицата Никола Кирков Мајски, локалниот пат Битола-Брусник ќе биде затворен за сообраќај…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани