Соопштенија

ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЕНЗИОНЕРИ  Им соопштува на своите членови старосни,семејни и воeни пензионери дека уписот за свински половинки ќе започне на 10.11.2020 год.секој работен ден од 11.00 до 13.00час. Цената е…
АД ЕСМ подружница РЕК „Битола“ на сите граѓани им ја честита 76- годишнината од ослободувањето на Битола, уште еднаш укажувајќи на придобивките од НОБ, да живееме во сопствена и слободна…
С О О П Ш Т Е Н И Е Здружението на пензионери Битола ке врши запишување и уплата на свински полутки за сите заинтересирани пензионери- членови на Здружението на…
Во изминатиот период, после отстранувањето на дел од градежното скеле на објектот на Офицерскиот дом, битолчани можеа да посведочат на новиот изглед на овој, навистина импозантен објект. Меѓутоа реакциите по…
  Поради дефект на пумпните агрегати за испорака на вода во село Брусник, се информираат мештаните дека до понеделник ќе имаат повремени прекини во водоснабдувањето, но никако нема да бидат…
Извршниот одбор на Здружението на пензионери од Битола на денешната седница разгледа неколку прашања од животот и работата на пензионерите. Информација за спроведената анкета за изработка на социјална карта поднесе…
Поради дефект на водоводна цевка, околу која има кабел за електрична енергија, непристапност до истиот, а неопхопдна е и дополнителна интервенција од друга компанија како и добра видливост, има прекин…
Работна посета на хотелот Молика и ски центарот Копанки беше реализирана во текот на викендот од страна на генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски и претставници на РЕК Битола,…
Поради хидраулички удар (предизвикан дефект) на терцијалната мрежа на улица „Димитар Илиевски-Мурато“, ЈКП „Водовод“ врши интерванција/санација на истиот. За текот на санацијата во прекин ќе биде нормалното водоснабдување и сообраќајот…
  Поради санација на дефект на водоводната мрежа сабота(03.10 2020г.) од 00:00 до 9:00 часот наутро ќе има прекин во водоснабдувањето на улица Широк сокак, на потегот од хотел Епинал…
По повод Меѓународниот ден на стари лица, Здружението на пензионери од Битола покрена иницијатива за вклучување на неговите членови во поуспешно користење на библиотечниот фонд во НУ Универзитетска библиотека „Св…
П О В И К Се повикуваaт заинтересираните пензионери од месните ограноци: Александар Турунџев Васко Карангелевски Димитар Влахов Даме Груев Димче Хаџипопвски Коле Канински Стево Патако да се пријават веднаш…
Предложено  да се отвори канцеларија на ЕВН во центраот на градот за полесно да ги плаќаат сметките за струја

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани