Соопштенија

Поради два големи  дефекти на водоводната мрежа, на улица "Богомила" и во населбата Горно Оризари, дел од корисниците имаат прекин во водоснабдувањето, информираат од ЈП "Водовод".   Екипите веќе се…
Општина Битола со јавен повик повика за субвенционирање на домаќинствата за набавка и монтажа на високоефикасни инвертер клима уреди
Извршниот одбор на Здружението на пензионери од Битола на денешната седница одржана под претседателство на Томе Димитровски откако го разгледа и усвои извештајот на Надзорниот одбор од одржаната седница на…
Заради реконструкција и изведба на градежни работи, промена на стара секундарна водоводна мрежа, на улицата „Широк сокак “ на потегот од плоштадот „Магнолија“ до плоштадот „ Гоце Делчев“ ќе има…
Здружението на пенизонери-Битола на сите свои членови, но и на сите граѓани им го честита Денот на независноста-8 Септември.
Денот на независноста, 8-ми Септември е празник кога се слави осамостојувањето, како и опстојувањето на независна и суверена Република Северна Македонија, празник кој претставува оставрување на вековниот македонски стремеж за…
Јавното претпријатие „Стрежево“ на сите граѓани на Република Северна Македонија им го честита 8 Септември –Денот на независноста, денот кога граѓаните го кажаа историското „да“ кое значеше независна, самостојна и…
ФОД ДООЕЛ-Новаци на сите граѓани им го честита големиот  христијански празник Успение на Пресвета Богородица
ЈП "Пазари"-Битола, на сите граѓани им го честита големиот  христијански празник Успение на Пресвета Богородица
ЈП "Нискоградба"-Битола, на сите граѓани им го честита големиот  христијански празник Успение на Пресвета Богородица
ЈП "Водовод"-Битола, на сите граѓани им го честита големиот  христијански празник Успение на Пресвета Богородица
АД ЕСМ Подружница РЕК Битола на своите вработени рудари во РЕК Битола и Осломеј им го честита Денот на рударите-28 Август. Рударите се една од најважните алки во оваа компанија…

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани