Webp.net gifmaker

ВМРО-ДПМНЕ од денес Општинскиот изборен штаб го става во целосна функција на граѓаните за побрзо справување со последиците од заболувањето предизвикано од вирусот COVID-19.

„Бидејќи сите превземени активности треба да имаат институционален и професионален пристап нашите ресурси ги ставаме на располагање на надлежните институции. За таа цел после повикот до нашите членови и симпатизери денес во рок од еден час се пријавија 119 волонтери кои во периодот кој следи ќе бидат на располагање на ОО на Црвен крст - Битола доколку има потреба“, соопшти претседателот на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Битола, Иванчо Тошевски.

Оперскиот пејач Игор Дурловски ќе биде носител на листата со кандидати за пратеници на ВМРО-ДПМНЕ во изборната единица пет, каде спаѓа и Битола. 

Дури четворица битолчани се најдоа на листата со кандидати за пратеници. Покрај Дурловски, на местото број три е универзитетскиот професор и поранешен претседател на битолскиот општински Совет Силвана Ангелевска. На местото број шест е Олга Лозановска од Битола, специјалист по интерна медицина и актуелен советник и на 12 место е Бобан Бојковски, вработен во Центарот за развој на Пелагонискиот-плански регион. Останатите позиции се пополнети со кандидати од другите градови. На местото број два веднаш по носителот Дурловски е Антонијо Милошоски, досегашен пратеник од ВМРО-ДПМНЕ. 

Отворање на рудниците за јаглен во Живојно и Мариово, ќе предложи ВМРО-ДПМНЕ како еден од начините за да се зголеми производството на електрична енергија на РЕК „Битола“. Ова го откри Елена Маркова Велинова, претседател на Централната комисија за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ на трибината „Каде оди енергетиката во Македонија?“

Иванчо Тоишевски, во името на  ВМРО-ДПМНЕ и лидерот Христијан Мицкоски, денеска ги повика битолчани заедно да ја започнат обновата на Битола, а разговорите за тоа ги најави за утре со почетоко во 16 часот на Широк Сокак.

Страница 1 од 9

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани