2win800x200

Во Битола ден пред официјалниот почеток на кампањата промовирана изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ „Обнова на Македонија“ (фотогалерија)

Јуни 23, 2020

ВМРО-ДПМНЕ на ден пред официјалниот почеток на кампњата ја промовираше изборната програма „Обнова на Македонија„ во Битола. Во фокусот на говорницте беше економската и здравена криза и ветувања за нови политики и заздравување на економијата.

нам дека многумина од вас се длабоко разочарани, тоа нема да промени ништо, но вашиот став и глас можат. Измамите се веќе познати и веќе видени, не дозволувајте тие докажани лекции да се повторат. Не трошете енергија на нешто што не вреди. Не плашете се да го промените мислењето и да поддржите нешто што вреди, а Македонија вреди повеќе од се друго. Обновата е обнова на духот, победа над статус кво политиките, обнова на институциите, обнова на вредностите, рече Мицкоски рече претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски денесак во Битола

На економските политики  се осврна професорто Трајко Славевски, кои рече дека програмата се темели на 4 столба : ефиакасна држаа, конкурентен приватен сектор, безбедна земја и подобри услови за живот на сите граѓани

-Очекуваме заздравување на екомомијата уште во првит квартал на наредната година. намалување на стапката на невработеност на 10 проценти и креирање на доброплатени работни места. зголемување на платите за 25 проценти во наредните 4 години, рече Славевски.

Кардиологот Сашко Кедев на промоцијата на изборната програма на ВМРО ДПМНЕ во Битола рече дека оснавна цел на партијата е да спроведе здравствени политики кои ќе ја  вратат довербата на граѓаните во здравсвото.

-Еден од основните столбови на нашата здраввена политика ќе биде враќање на пациентите во центарот на здрвавсеите политики бидејќи сите здравствени работници се таму кај што се поради пациентите, рече Кедев.

 

00034.MTS.Still001

 

00008.MTS.Still001

 

00009.MTS.Still001

00013.MTS.Still001

00018.MTS.Still001

00023.MTS.Still001

 

00030.MTS.Still001

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани