2win800x200

Корлевски - до каде се ревозорските извештаи за јавните претпријатија и училиштата?

Јануари 23, 2023

Советникот од СДСМ Борче Корлевски на денешната седница на Совет побара информација до каде се ревизорските извештаи за јавните претпријатија и училиштата што ги најави Општина Битола. Рече дека ги чекаат со месеци.

„Барам информација од Општина Битола за ревизорскиот извештај кој го најави за јавните претпријатија. Да видиме што се случи со тој ревозорски извештај? Беше најавена ревизија јавно и во медиумите за училиштата и барам точка на дневен ред дали тој ревизорски извештај е подготвен? И за училиштата за донациите- праша Корлевски.

Претседателката на Совет Габриела Илиевска рече дека ревизорските извештаи не се готови за сите јавни претпријатија, штом ќе бидат готови тогаш сите советници ќе ги добијат на мејл.Таа рече дека материјалите за донациите во училиштата им биле испратени утрото пред седницата. Но, Корлевски рече дека не е во ред да се испраќаат пред седница.  

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани