Webp.net gifmaker

Васко Ковачевски, пратеник и претседател на СДСМ-Битола: Ниту РЕК и ЕЛЕМ ќе се продаваат, ниту пак вработените ќе останат на улица!

Октомври 11, 2017

Старата народна поговорка вели...СО ЛАГА, АГА НЕ СЕ БИДУВА! Со лагите искажани од страна на ДПМНЕ и Благоја Шаклевски, Зоран Илиоски не бидува Градоначалник! Ниту ЕЛЕМ ниту РЕК Битола ќе се продава, ниту пак вработените ќе останат на улица!

Во изминатите денови, во екот на предизборната кампања, ДПМНЕ во немоќ и паника од нов катастрофален пораз во Битола, се обидуваат преку лаги и дезинформации да ги плашат битолчани со т.н пеколен план, цитирам...“дека РЕК е капарен за продавање, дека РЕК е веќе договорен за продавање“.

Вистината е поинаква, една и единствена!

РЕК Битола и понатаму останува столб на електроенергетскиот систем во Р.Македонија, во состав на АД ЕЛЕМ која е во државна сопственост, и таква ќе остане. Сопственост на сите граѓани! Но исто така, РЕК Битола ќе биде главниот двигател на економијата во Битола и регионот, што не беше случај во 11 годишното владеење на ДПМНЕ. На парламентарните избори во декември минатата година, ветивме низа мерки за подобрување на состојбите во комбинатот. Ветеното го остваруваме!

Овие дена, вработените во РЕК Битола повторно добиваат оброк, кој им беше скратен пред неколку години. Последната плата е зголемена за 5% на сменските работици. За многу брзо, ќе го вратиме и бесплатниот превоз за сите вработени.

Покрај подобрувањето на условите за вработените, еколошките проекти, зајакнувањето на дисциплината, домаќинското и одговорно работење, РЕК Битола ќе биди стабилен и моќен комбинат.

РЕК Битола повеќе нема да биди извор на криминал и корупција, како во време на владеењето на Груевски и фамилијата.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани