Наташа Петровска-Изведувачот на реконструкцијата на Офицерски ќе го огради со тараби

Април 10, 2018

-Офицерскиот дом продолжува да биде обезбедуван на начинот на којшто и досега беше со физичко обезбедување, меѓутоа времето покажа дека тоа не е доволно. Во овој период, условно кажано не се превзедоа некои активности во делот на обезбедувањето  со местење на тараби, велам условно затоа што изведбените активности на Офицерски исто така ќе започнат со кровната конструкција.

Оној којшто ќе го изведува кровот ќе ги постави и тарабите. Всушност би било непотребно ние како Општина во краток временски период да ги поставиме тарабите на наш трошок, зошто тие за кратко ќе бидат на трошок на изведувачот кој што насоро ќе започне со активностите на Офицерскиот дом, рече градоначалничката Петровска одговарајќи на новинарско прашање како тече постапката за 24-часовното обезбедување на Офицерскиот дом.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани