Заболеното лице е поврзано со веќе познат кластер

Септември 13, 2020

 

 
Денес на регионот на ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола потврдени се 3 нови случаи на COVID-19:
 
- 1 лице во Битола (на возраст од 56 години), кој дава податок за контакт со веќе регистрирани позитивни лица од познат кластер;
- 2 лица во Ресен (на возраст од 31 и 47 години) меѓусебно неповрзани;
 
Во Кичево и Демир Хисар денес не се регистрирани нови позитивни случаи на COVID-19:  
 
Денес е регистрирано 1 оздравенo лице од Битола.
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани