Петтемина заболени се на возраст од 29 до 57 години, само двајца даваат податок за контакт со позитивно лице

Октомври 03, 2020

 

Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 7 нови случаи на COVID-19:
 
- 5 во Битола (лица на возраст од 29 до 57 години, две лица даваат податок за контакт со позитивно лице)
- 1 во Кичево (лице на возраст од 33 години, не дава податок за контакт со позитивно лице)
- 1 во Д. Хисар (лице на возраст од 22 години, не дава податок за контакт со позитивно лице)
 
Во Ресен денес нема новозаболени лица.
 
Денес се регистрирани 11 оздравени лица (3 од Битола, 2 од Кичево, 5 од Ресен и 1 од Демир Хисар) и едно починато лице на возраст од 82 години, кое беше хоспитализирано во Клиничка болница- Битола.
 
 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани