2win800x200

Со протоколи и посета на градоначалничката на ОУ „Коле Канински“, и во Битола почна учебната година

Октомври 01, 2020

На првиот училиштен ден, градоначалничката Наташа Петровска го посети ОУ „Коле Канински“, каде го следеше текот на спроведувањето на протоколите за изведување на настава со физичко присуство за учениците од прво и второ одделение.

Градоначалничката, заедно со директорот Зоран Мирчевски и вработените од училиштето им посакаа добредојде на учениците, потсетувајќи ги на протоколите што мора да се запазат. Двата влеза од училиштето беа наменети за влегување на учениците од прво и второ одделение, со мерење на температура, дезинфекција на рацете и држење растојание од 2 метри.

Градоначалничката ги посети и училниците опремени со компјутери и интернет каде ќе се спроведува онлајн настава за учениците од четврто до деветто одделение.

- Ви посакувам добро здравје, слушајте ги наставниците и домашните. Тоа е важно во овие околности. Ви посакувам да станете големи луѓе, посебно затоа што се соочувате со големи предизвици од толку мала возраст - им порача Петровска на учениците.

- Сакам да ви посакам добредојде на сите деца. Оваа година имаме голем предизвик со кој треба да се соочиме, не само во нашиот град туку и во нашата држава и целиот свет. Се надевам дека сите заедно ќе се исправиме пред предизвикот и учебната година ќе се одвива според сите зададени протоколи - рече директорот Мирчевски.


2kole-1-10-2020.jpeg
3kole-1-10-2020.jpeg
4kole-1-10-2020.jpeg
5kole-1-10-2020.JPEG
6kole-1-10-2020.JPEG
7kole-1-10-2020.JPEG
8kole-1-10-2020.JPEG
DSC_0095.jpg
DSC_0101.jpg
DSC_0109.jpg
DSC_0118.jpg
DSC_0128.jpg
DSC_0142.jpg
DSC_0150.jpg

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани