Еден филџан кафе 50 денари

Февруари 09, 2018

Во градот на кафето поскапи цената на кафето. Утринското кафе до 11 часот ќе изнесува 40 денари, а во останатиот дел од денот 50 денари.

Вака се договорија членовите на Здружението за угостителство и туризам „Еснаф“. Дел од угостителските објекти сѐ уште не се придржуваат кон новата цена, но се очекува од понеделник да биде што поголем бројот на кафулина и ресторани кои ќе ги применат новите цени.

Угостители од Битола велат дека кафето поскапи поради поскапувањето на самото кафе, а посочуваат дека е поскапена и набавката цена на останатите пијалаци.

Воедно новите цени на кафето во Битола се применуваат со цел да се избегне нелојаната конкуренција која постои со години и заради упадите на угостители кои доаѓаат од други градови во Битола, отвораат угостителски објекти за шест месеци најмногу до една година и ги затвораат, а во меѓувреме ја паѓаат цената на услугата наметнувајќи самоволно свои цени.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани