Бугарскиот влез во Македонија-фељтон-БУГАРИЈА ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА | ОКУПАЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА (5)

Декември 08, 2020

БУГАРИЈА ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА | ОКУПАЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА (5)

Бугарскиот влез во Македонијаhttps://nezavisen.mk/bugarskiot-vlez-vo-makedonija/

 

Иако Бугарија одби да учествува во походот, Југославија тврдеше дека бугарските трупи се борат заедно со Германците и побара од Турција да ги исполни своите обврски од Балканската Антанта. Нуман Менеменчоглу, генералниот секретар на турското Министерство за надворешни работи, одговори дека неговата влада е уверена дека бугарските трупи не учествуваат во германската операција, но вети дека ќе преземе нешто доколку се промени ситуацијата. https://nezavisen.mk/bugarskiot-vlez-vo-makedonija/

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани