Здружението на пензионери одржа работен состанок со претседателите на месните заедници

Февруари 26, 2021

Здружението на пензионери од Битола денеска одржа состанок со претседателите на месните заедници, со почитување на мерките за заштита од ковид-19. На оваа работна средба беше разгледан предлог извештајот за работа на Здружението,  а исто така со претседателите на месните заедници беше разгледан и извештајот од завршната сметка за работењето во изминатата година. Здружението лани работело позитивно, доделени беа и неколку хуманитарни донации на медицински установи, како и средства за операции и лекување на пензионери. 

received 484319982954453

 

Како што објавивме вчера,  и годинава членовите на здружението кои се 19 300  на број, ќе може еднаш месечно бесплатно да контролираат шеќер, притисок и холестерол во три здравствени установи во градот . Доколку Општината формира јавно претпријатие за градски превоз ќе биде потпишан договор за да можат да го користат пензионерите од Битола, Новаци и Могила по поволни услови.

received 123650082949547

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани