Преку видео Општина Битола презентираше дел проектите со енергетска Ефикасност

Март 05, 2021

 

Денес се одбележува Светскиот ден на енергетска ефикасност, а по тој повод Општина Битола презентираше дел од проектите во кои е имплментирана енергетската ефикасност

"Општина Битола во изминатите 3,5 години реализираше голем број проектиповрзани со реконструкцијата и изградба на енергетски ефикасни објекти училишта, административни објекти, спортски сали, културни институции,  заштита на водите, подобрување на животната средина, намалување на загадувањето, субвенционирање на поединци и домаќинствапо разни основи итн", наведуваат од Општина Битола.

 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани