Webp.net gifmaker

Оптимистички прогнози доаѓаат од  статистичката анализа за сосотојбата со КОВИД-19 на  професорот од Техникиот факултет во Битола, Дејан Трајковски, кој вели дека експоненцијалниот раст нема повеќе забрзување, туку преминува во линеарен. 

 Со нула новодијагностицирани и 3 затворени случаи (сите оздравени) денеска во Битола, бројот на активни случаи бележи благо поднамалување (зелената линија на првиот дијаграм), наведува во својата математичко статистичка анализа професорот од Техничкиот факултет во Битола, др. Дејан Трајковски.

Во Битола продолжува смирувањето на корона-кризата. Забележуваме експоненцијално опаѓање на дневниот број на дијагностицирани, а црвената линија на првиот дијаграм ја опишува оваа тенденција, наведува во својата математичко статистичка анализа професорот од Техничкиот факултет во Битола, Дејан Трајковски.

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани