Здружението на пензионери од Битола ќе донира средства за настраданите подрачја од земјотресот во Турција и Сирија

Февруари 22, 2023

По катастрофалниот земјотрес во Турција и Сирија, членовите на Извршниот одбор на Здружението на пензионери од Битола, раководните оргнани и арминистративните работници одлучија сопствени средства да донираат за настраданите од овој земјотрес.

Здружението на пензионери од Битола на својата денешна седница ги усвои извештаите за работа во минатата година, финансовиот извештај како и извештајот на НО.

Претседателката на Извршниот одбор Даница Пеличкова во своето излагање се осврна на сите активности од минатата година во позитивна и оправдана конотација зашто беа и општо прифатени и донесени од сите органи на здружението. Со оглед на економската состојба во државата, на пензионерите со ниски примања им беа доделени ваучери и пакети со прехрамбени артикли. Исто така, хуманитарни донации им беа доделни и на специјализирани организации и лица си посебни потреби. Успешно беше оценета и работата на комисиите што работат при здружението, Секцијата на жени и пејачката група „Сирма Војвода“.

penzioneri 12

Битолските пензионери, рече Петличкова, имаа и свои забележителни постигнувања на музиучките ревии и спортските регионални и републички натпревари. Поголем број пензионери зедоа учество на пролетните и есенските екскурзии што беа успешно организирани.

Во врска со запишување на пензионерите за добивање на огревни дрва е договорено да се одржи состанок со операторите, односно превозниците, а за тоа утре ќе се расправа и на седницата на Собранието на здружението.

penzioneri 13

penzioneri14

penzioneri15

panioneri16

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани