Соопштение од Здружението на пензионери: В понеделник запишување за сирење и кашкавал

Април 07, 2023

Се известуваат пензионерите од Општина Битола, Новаци и Могила – членови на Здружението на пензионери Битола,  дека во  понеделник на 10.04.2023 год.  со почеток во 9 часот во проосториите на здружението,  ке се врши запишување на сирење и кашкавал.

 Од млекара ,,Вемилк,, с. Кравари

  1. Кравјо сирење по цена 320 ден по кгр во пластични канти од 4 и 8 кгр. 

  2. Мешано сирење по цена 340 ден по кгр. Во пластични канти од 4 и 8 кгр.

Млекара,,Вардарец,, С. Удово Валандово  

1.  Овчко сирење по цена 430 ден за кгр. Во пластични канти од 8 кг. 

  1. . Козјо сирење по цена по 430 ден за кгр. Во пластични канти од 8 кгр.  

  2. .Кравји кашкавал по цена од 460 ден. за кгр. пакован на парчиња во пакети од 8 и 14 кгр. 

  3. . Мешан кашкавал  од 500 ден за кгр. Пакован во парчиња од 8 и 14 кгр. 

Плакањето ке се врши на две рати. Првата со приемот на стоката, а другата  во наредниот месец

Здружение на пензионери Битола

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани