Изложба на 100 книги, стари 100 години во НУУБ „Св Климент Охридски“ Битола

Април 22, 2023

Во холот на НУУБ "Св. Климент Охридски" - Битола, на ден 24.04.2023 година (понеделник) во 11.30 часот ќе биде поставена изложба на 100 книги, стари 100 години од фондот на Библиотеката "АЛБИ" - с. Бабино, Демир Хисар по повод Светскиот ден на книгата и авторските права.

Ве покануваме заедно да го одбележиме Светскиот ден на книгата и авторското право.

Книгата е огледало на збиднувањата низ вековите и човековите стремежи кои се реализираат и живеат во пишуваниот збор - книгите кои се печат на едно време... Изложбата ќе биде поставена од 24 до 28 април 2023 година.

НУУБ „Св. Климент Охридски“-Битола 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани