,,Водовод" нема да наплаќа камати за задоцнето плаќање, а поголемите суми ќе се наплаќаат на рати

Мај 07, 2020

Управниот Одбор при ЈКП “Водовод” Битола донесе одлука за спроведување на олеснителни мерки за граѓаните на Општина Битола и околните места кои ги користат водоводните услуги на претпријатието за време на траењето на пандемијата со COVID 19.

 Се со цел да се излезе во пресрет на граѓаните како и на правните лица во моменталната состојба во која се наоѓа државата, од страна ЈКП “Водовод” Битола нема да се пресметуваат камати за задоцнето плаќање, а на граѓаните кои имаат поголеми суми за наплата, им се дава можност плаќањето да го вршат на рати се додека трае вонредната сосотојба во државата. Доколку во меѓувреме некој корисник на услугите на ЈКП “Водовод” Битола добие предлог од нотар за тужбено побарување, да се јави во дирекцијата на ЈКП “Водовод” Битола на улица “Климент Охридски” бб, во соба број 14 - правна служба. 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани