Во Здружението на пензионери организирано стручно предавање за остеопороза

Ноември 02, 2021

Во рамките на проектот „Грижа за зравјето на старите лица“, а со финансиска поддршка од Општина Битола од Програмата за социјална заштита за 2021 година, во просториите на Здружението на пензионери се одржа стручно предавање на тема „Остепороза, фактори на ризик за појавување и превенција , исхрана и вежбање“.

Предавањето го одржа специјалистот по интерна медицина и субспецијалист ревматолог Марија Налбанти. Претседателката на Здржението на пензионери од Битола, Даница Петличкова, пред присустните пензионери рече дека се одлучиле да организираат вакво предавање зашто воздрасните лица често оболуваат од оваа болест. За таа цел предавањето беше насочено за самозаштита , превенција и лекување на остеопоразата. На предавањето беа изнесени факторите на ризик, исхрана и вежбање за заштита од оваа болест.daNICA3

DANICA 4

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани