2win800x200

Започна реконструкцијата на покривот во училиштето "Елпида Караманди"

Јуни 26, 2023

Во  ООУ  ,,Елпида Караманди” Битола, денес стартуваше изведбата на работите предвидени со договор за реконструкција на покривот и тоалет за лица со посебни потреби преку проектот ,,Изградба и опремување на 145 училишни спортски сали и реконструкција на средни и основни училишта во РС Македонија”. 

Трипартитниот договор помеѓу Министерството за образование и наука, Општина Битола и ООУ ,,Елпида Караманди” Битола е потпишан во јули 2021 година.

-Со реконструкцијата на покривот и доградба на тоалет за лица со попреченост ќе се реши долгогодишниот проблем со прокиснување на кровот, а ќе се создадат  пристојни услови за учење и непречено спроведување на воспитно образовниот процес, вели Татајана Дамчевска, директор на ООУ „Елпида Карамнади“ Битола

ek1

 

ek3

 

ek4

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани