Продолжува реконструкцијата на „Илинденска“

Јуни 30, 2020

Во тек е  реконструкцијата на улица „Илинденска“ на потегот од улицата  „Наум Наумовски Борче“ до „7 Јули“, претходно се работеше и на други два потега од една од најдолгите и најфреквентни сообраќајници во  Битола. Улицата е долга 2,1 километр, а санацијата на оваа улица ќе ја опфати примарната и секундараната канализациона, водоводна мрежа и коловозот, а вакви темелни зафати на оваа сообраќајница не се спроведени повќе од 40 години. Од општинскиот буџет издвоени се  со 32,7 милиони денари или над 500 илјади евра. ulica

 
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани