Webp.net gifmaker

На 98 години, денеска почина Прим.д-р Константин Нича  

Август 29, 2020

 

Денеска на 98 годишна возраст почина Прим.д-р Константин Нича. 

Нича ќе биде погребан утре во 12 часот на Влашките гробишта во Битола.

Нича Константин Наумов е роден  во Крушево, 11. Ⅲ 1922 – хирург. Мед. ф. завршил во Загреб (1952), а специјализација по хирургија во Скопје (1959). Кратко време работел како лекар од општа практика во Крушево, а речиси целиот работен век, до пензионирањето (1987), го поминал на Хируршкото одделение во Битола. Во 1972 станал примариус, а во 1985 г. здравствен советник. 

Низ целиот овој период, па се до денес, неколку генерации на лекари даваат огромен придонес во развојот на Хируршкото одделение во Битолската болница. Распределени според генерации и според нивното доаѓање во првата генерација е  Прим.д-р Константин Нича. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани