Webp.net gifmaker

Од 1 јули ќе може да се патува со истечени пасоши

Јуни 16, 2021

 

Од 1 јули ќе може да се патува со истечени пасоши, соопшти Министерството за внатрешни работи (МВР). Поради енормниот број барања за вадење нови патни исправи направена е измена и дополнување на Законот за патните исправи на државјаните на Република Северна Македонија, со што се продолжува нивната важност. 

Македонските државјани ќе можат да ги користат пасошите чија важност истекла по 31 јули 2020 година. Рокот за важност на патните исправи ќе биде до 31 декември. Од МВР велат дека преку Министерството за надворешни работи за ова се известени сите држави.

„Измената на Законот за патни исправи е направена со цел да им се излезе во пресрет на потребите на голем број наши граѓаните кои поради пандемијата, рестриктивните мерки, карантините и другите отежнати услови, во нашава земја, но и надвор од неа, во дијаспората, беа спречени навремено да ги продолжат своите документи“, велат од Министерството за внатрешни работи.

https://sdk.mk/index.php/makedonija/od-prvi-juli-ke-mozhe-da-se-patuva-so-istecheni-pasoshi-poradi-golem-broj-barana-za-novi-ispravi/

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани