Се асфалтираат улиците „Смилевски конгрес“ и „Младински бригади“

Јули 15, 2021

 

Во тек е  финалната фаза од реконструкцијата на улиците „Смилевски конгрес“ и „Младински бригади“, со што се затвора потегот од делот на ул. „Партизанска“ до ул.„Довлеџик“. 
 
За прв пат во градот на овој потег, се врши асфалтирање со асфалт кој содржи современи сврзни елементи, кои гарантираат долгогодишна истрајност на коловозот.
 
Градоначалничката на Општина Битола Наташаа Петровска, заедно со тимот задолжен за реализација на проектот, изврши увид во асфалтирањето на овие улици и беше запозната со динамиката на работа и техниката на изведба.
 
Паралелно со оваа градежна активност, се работи на повеќе локации во градот на рехабилитација и реконструкција на улици.
Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани