2win800x200

СЕ ПОДГОТВУВА ТЕРЕНОТ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ ЦЕВКИ ОД МАГИСТРАЛНИОТ ГАСОВОД

Март 25, 2019

Македонски енергетски ресурси (МЕР) спроведува подготвителни активности на регионалниот пат Битола - Новаци, при што во тек е бушење за идното поставување цевки на магистралниот гасовод, кој треба да се стави во функција до крајот на 2020 година, велат за Апла.мк од Општина Битола.  

 

Од Општината уште соопштија дека доколку нема жалби на спроведувањето на постапка за јавна набавка, Општина Битола до средината на месец април ќе склучи договор со проектантска фирма, која до крајот на 2019 година, ќе изработи идеен и основен проект за дистрибутивна гасоводна мрежа. Градбата предвидено е да започне во пролетта 2020 година. 55704816 825609387837949 8631807950450589696 n

Фото Апла.мк

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани