Webp.net gifmaker

Листа кој гласаше, а кој не за донација во Клиничка болница и за конфликтот на интереси во Советот

Октомври 30, 2020

 

Објавуваме детална листа за тоа кој гласаше, а кој не од советниците за предлогот Општина Битола да донира 10 000 евра за апарати за кислородна поддршка во Клиничката болница.

Не гласаа, односно беа отсутни кога се гласаше по точката, беа прозивани од претседателот на Советот, а не се вклучија за што објавуваме и снимка

1.Александар Мирчевски, советник од ВМРО-ДПМНЕ и коалиција

2.Борче Димитровски, советник од ВМРО-ДПМНЕ и коалиција

3.Горан Михајловски, советник од ВМРО-ДПМНЕ и коалиција

4.Горан Степановски, советник од ВМРО-ДПМНЕ и коалиција

5..Елена Трајчевска, советник од ВМРО-ДПМНЕ и коалиција

6.Иванчо Тошевски, советник од ВМРО-ДПМНЕ и коалиција

7.Емилија Јошевска, советник од ВМРО-ДПМНЕ и коалиција

8.Тони Коњановски, советник од ВМРО-ДПМНЕ и коалиција

9.Николче Јанкуловски, советник од ВМРО-ДПМНЕ и коалиција

11. Иван Чулаковски, советник од Поинаку

12.Габриела Илиевска, советник од Поинаку

Таа како вработена во Клиничка болница според член 30 од Статутот на Општина Битола не може да учествува во процесот на одлучување за прашања поврзани со институција од која финансиски интерес. Но, според истиот член, советникот е должен да го информира Советот дека има конфликт на интерес. На почетокот на седницата тоа го стори само претседателот на Советот Вавлентин Груевски за друга точка. Понатаму, кога точката за донацијата за болницата се ставаше на дневен ред Илиевска гласаше, потоа и дискутираше, а на завршното гласање беше отсустна.

Бурим Керими, советник од Коалиција за Битола предводена од ДУИ, Движење БЕСА, Алијанса на Албанците беше отсустен

ЗА гласаа

1.Анита Ангелевска ВМРО-ДПМНЕ и коалиција

2.Викторија Христовска ВМРО-ДПМНЕ и коалиција

3.Билјана Поповска СДСМ и коалиција

4..Борче Корлевски СДСМ и коалиција

5.Валентин Груевски СДСМ и коалиција

6.Веселин Талевски СДСМ и коалиција

7. Виолета Дракалска СДСМ и коалиција

8.Влатко Шеровски СДСМ и коалиција

9.Елеонора Илиевска СДСМ и коалиција

10. Елизабета Тодоровска СДМС и коалиција11.Жаклина Наумовска СДСМ и коалиција    .

12. Зоран Стројчевски СДСМ и коалиција

13. Јован Налбанти СДСМ и коалиција

14.Методија Илиевски СДСМ и коалиција

15.Ристенка Алтипармаковска СДСМ и коалиција

16.Славе Најдовски СДСМ и коалиција

17.Емилија Костурска СДСМ и колалиција

18. Татјана Крнчева СДСМ и колаиција.

На седницата советниците едногласно ја ставија точката на дневен ред. Но, кога дојде за гласање на истата само 18 гласаа за, од кои 16 од владеачкото мнозинство и 2 од опозицијата. Така предлогот Општина Битола да донира 10 000 денари за апарати за кислородна поддршка во Клиничка болница беше донесена. Не гласаа или не се вклучија на гласањето советници од опоцизионата ВМРО-ДПМНЕ и колаицијата и од Поинаку.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани