За 34 дена двојно повеќе пожари во Битола

Февруари 03, 2020

И покрај благата зима, бројот на пожари во Битола е голем. За 34 денови двојно повеќе пожари. 

„До овој момент имаме 60 интервенции, последните два- три дена иако беше топло време, имавме повеќе интервенции на отворен простор што значи менталитетот и недоговорносота на граѓаните, си продолжуваат. Вчера имавме два прожари во близина на Националниот парк Пелистер. Ќе мора да се бараат сили и начини да ја подигнуваме свеста. Ако почетокот е ваков, во топла зима на ден имаме шест интервенции, тоа се сериозни параметри за тоа што не очекува“, рече Костадин Поповски, командир на Противпожарната единица во Битола. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани