Webp.net gifmaker

Соопштение од Здружение на пензионери

Февруари 03, 2020

Извршниот одбор на Здужението на пензионери на Битола под претседателство на Томе Димитровски, согласно програмата за оваа година, со донаторски акции да помага специјализирани медицински установи, на својата последна седница одлучи повторно да го помогне Домот за стари лица „Сју Рајдер“, а ја прифати и поканата за склучување на меморандум за соработка со Здуужението на пензионери од општина Ѓорче Петров. Во врска со извештајот за финансиската работа во минатата година и извршениот попис се произнесе Валентина Станојовска, а истиот  беше прифатен со нагласок и натаму да се продолжи со економично работење и трошење на средствата само за потребите на пензионерите. 

На седницата беше информирано дека и годинава Здужението на пензионери од Македонски шуми ќе бара да им бидат доделени 8 000 кубици дрва, а по нивната одлука ќе се започне со запишување на пензионерите за огревно дрво за сезоната 2020/2021. pen 3

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани