2win800x200

Бучинци бараат спас за дивите депонии што ги создаваат нивни несовесни соселани

Март 05, 2020

Жителите на крушевското село Бучин се револтирани од несовесното однесување на нивните соселани кои постојано, на исто место, во близнина на куќите, создаваат диви депонии. Бучинци реагираат затоа што се загадува животната средина, се шири неподнослива реа, а децата играат и растата во такво опкружување и покрај природната убавина и чистиот воздух во нивното село. Во повеќе наврати пријавувале до надлежните институции, но, велат, нема резултати.

-После неколку неуспешни обиди за подигање на свеста кај некои жители преку локалната власт и комуналното претпријатие на Општина Крушево за соодветно третирање на отпадот, ние револтираните жители на село Бучин, Општина Крушево, апелираме за брзо решавање на овој проблем преку институците на локалната самоуправа. Апелираме исто така до нашите соселани посовесно да гледат на овој проблем за зачувување на околината во која сите живееме и го дишеме воздухот, велат жители на Бучин за апла.мк.

За да ја зачуваат околината од несовесните жители на Бучин, кои постојано, на исто место прават депонија, подготвни се и на порадикални мерки за решавање на овој проблем.

Е.М.

 135

IMG 0ee1fc1cce137fe4619ea8084e837788 V

IMG 3ef28db9a75828a01d0e7105df893504 V

IMG bc681577d9a8381d9a17d6afa9259292 V

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани