Webp.net gifmaker

Да се обележат пешачките премини каде бојата е избришана, побара советникот Иван Чулаковски од независната советничка група „Поинаку“ од градоначалничката Наташа Петровска на седница на Советот на Општина Битола.

 
Несовесноста на  битолчани отиде дотаму што почнаа своите автомибили да ги нудат на продажба на пешачките премини.

Се бележат пешачките премини пред училиштата во Битола. Градоначалничката Наташа Петровска најави дека до стартот на учебната година, односно до понеделник, ќе биде обележана хоризонталната сигнализација со сите училиште во општината.

„Бидејќи е законски завршена постапката за избор на извршител околу означувањето на хоризонталната сигнализација, до понеделник ќе се обележат пешачките премини до училиштата како би се овозможило пред почетокот на училишната година, учениците да имаат побезбеден пристап до сите институции“, рече Петровска. 
 
Во изминатиот период, Општината се обиде на тендер да пронајде фирма која ќе ги обележи пешачките премини со поквалитетна и подолготрајна боја. Но, таква фирма не се пријави, па тендерот пропадна и потоа мораа да распишат нов.  40400239 479429349189533 270907115189567488 n40402791 1893529980764596 2253905271078256640 n

Вака се паркира на пешачки премин во Битола, кој не видел да знае!

Паркирањето на пешачкиот премин кај Шик-Симпо на улицата „Партизанска“ трае со часови, и не е воопшто проблем, несовесните возачи да се „фатат на дело“, ако се сака , де.  

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2020 АПЛА.мк. Сите права се задржани