Битолчани да одат со крената глава

Март 25, 2019

Битолчани, сакале или не, мора да одат со главата крената низ тесните битолски сокаци, не заради нешто друго туку ако гледаат во земјата може не дај Боже тула или греда да ги удри по глава. Во централното градско подрачје околу улиците Ленинова, Солунска, Нико Фунадали  има десетици стари куќи и авлии кои се пред распаѓање, па ѕидовите, настрешниците, покривите се дел срушени, а дел висат и се голема и сериозна опасност по животот на минувачите, особено за децата.

За дел од овие објекти се знае дека се во приватна сопственот, газдите се иселени одамна од градот, други пак,  се во државна сопсвеност, односно се имот на АД за стопанисување со станбен  и деловен простор .

kuka 1

kuka 2

kuka 3

kuka 5

kuka 6

 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани