Webp.net gifmaker

Сашо Коруновски, ректор на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ од Битола по повод патрониот празник на свечената академија изјави:

Декември 06, 2017

„Да го зацврстиме постулатот дека студентот не е само број, напротив тој е и ќе биде нашата најважна карика во академскиот процес. Исто како што секој поединец од Универзитетот треба да биде свесен и за постулатот дека сето она што го знаеме вреди под услов дека сме подготвени и отворени да споделуваме и да се менуваме, да ги надоградуваме стекнатите знаења и во личноста на секој професор, соработник и студент секогаш треба да опстојува желбата за усвојување нови знаења зашто историски е докажано дека човекот никогаш не би го постигнал можното ако секогаш не тежнее кон она што навидувам не го знае“. 

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани