Роберт Алаѓозовски, министер за култура одговара зошто е потребен нов Закон за филмска дејност

Октомври 01, 2017

Новиот закон за филмска дејност го бараат филмските работници. Ние не сме помпезна власт која што ќе им кажува на филмските работници што треба да прават.

Онака како што тие мислат дека треба да се уреди дејноста за да направат значајни резултати, ние тоа ќе го почитуваме и ќе го ставиме во законска рамка која нема да продуцира корупција и клиентелизам, туку ќе создава вистински филмски вредности. Венаш по изборите, ќе пристапиме кон јавна расправа со цел да добиеме закон кој ќе донесе до значајни филмски резултати и вредности.

Сподели

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
© 2021 АПЛА.мк. Сите права се задржани